KINDERYOGA ERMELO

Woensdag 10 september start een 6-weekse introductiecursus kinderyoga. Op deze manier kunnen de kinderen op een uitgebreide manier kennis maken met Yoga.

Waarom yoga voor kinderen? Juist in deze tijd is yoga uitermate geschikt voor kinderen. Een rustpunt, een moment voor ontspanning is onontbeerlijk met alle prikkels die er voortdurend om ons heen zijn. Ook op andere vlakken heeft yoga een positieve werking: het zelfvertrouwen wordt groter, kinderen leren hun grenzen kennen en deze aan te geven, de concentratie verbetert, het lichaamsbewustzijn wordt groter; bewegen gaat steeds soepeler, en yoga heeft een positieve werking op de algehele gezondheid.

Yoga is heel toegankelijk, iedereen kan meedoen; een bepaalde mate van lenigheid is niet nodig en yoga is absoluut niet prestatiegericht!

De lessen worden op een speelse, afwisselende en verantwoordelijke manier aangeboden. Er worden yogahoudingen gedaan welke in een verhaal of spelletje verwerkt zitten, ontspanningsoefeningen en ademoefeningen . Elke les heeft een thema en een duidelijke opbouw en structuur. Er is alle ruimte en gelegenheid voor de kinderen om zijn/haar eigen inbreng te doen en zich te uiten.

Yoga kan helpen bij de ontwikkeling en groei van het kind, op zowel mentaal als fysiek vlak!

Na de introductiecursus kunnen de kinderen desgewenst instromen in de wekelijkse woensdagmiddaglessen. De lessen worden gegeven bij Wijkcentrum de Baanveger in Ermelo.

Voor aanmelding of voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Annemarije van Dam

Tel: 06-23893109

M: anne-yoga@hotmail.com

W: www.yoga-anne.nl/kinderyoga